Sådan får du din teenager til alkohol- eller narkotikabehandling

0 BogmærkTeenårene er helt sikkert interessante år for både teenagere og forældre, da begge gradvist slipper for at teenageren bliver ansvarlig, modne voksne. Nogle gange kan teenårene dog være hårde for både teenagere og forældre. Tænderne står overhovedet overfor alle slags tryk i løbet af disse år, og prøver hele tiden at finde ud af, […]

0 Bogmærk

Teenårene er helt sikkert interessante år for både teenagere og forældre, da begge gradvist slipper for at teenageren bliver ansvarlig, modne voksne. Nogle gange kan teenårene dog være hårde for både teenagere og forældre. Tænderne står overhovedet overfor alle slags tryk i løbet af disse år, og prøver hele tiden at finde ud af, hvem de er, og hvor de passer ind. De går gennem hurtige forandringer fysisk, følelsesmæssigt og kognitivt, hvilket kan give mere stress og forvirring end de gerne vil.

 

 

 

Mange teenagere kommer igennem de unge år uden for mange problemer, der opstår, men nogle har tendens til at opleve problemer, der udgør et problem for dem og deres familier. Teenagere kan helt sikkert kæmpe med ting som angst, depression, peer pressure, spiseforstyrrelser, adfærdsmæssige problemer, stofmisbrug og meget mere. Når kampene bliver for store for forældrene at kæmpe med, er det vigtigt at vide, hvad de skal gøre for at nå ud til fællesskabshjælp i sagen.

 

Udbredelsen af stofmisbrug

 

Stoffmisbrug blandt teenagere har været stabil gennem årene. Med peer press og mange af de almindelige medier, der fremmer alkohol, er mange teenagere ikke for bekymrede over at drikke og / eller prøve stoffer. De har lyst til, at de kan håndtere sådanne og sjældent tror, at de faktisk kunne blive misbrugerne. Men hvad kunne begynde som en uskyldig binge drikkedag på en fest kunne i sidste ende blive fuldfuld afhængighed.

Desuden kan teenagere, der er ordineret medicin til smerte, angst eller depression blive afhængige af receptpligtige lægemidler. De begynder at være uskyldige nok, men vanedannende stoffer kan til og med tøjle på selv de mest modne, ansvarlige børn.

 

Tegn på alkohol- eller stofmisbrug

 

Hvis du er bekymret for din teenagers misbrug af alkohol eller narkotika, er der visse tegn til at kigge på, herunder:

 

 • Tilbringer meget mere tid med jævnaldrende, der er kendt for fest
 • At miste interessen for aktiviteter, der engang nydt
 • Ikke i stand til at komme op for skole eller grader taber sig
 • Bliver afstand. Vil ikke snakke meget mere med dig
 • Depression
 • Personlig hygiejne begynder at lide
 • At være hemmelig og ikke tillade nogen i hans eller hendes værelse
 • Afbrydelse i søvnvaner
 • Lugt som sprut eller medicin meget
 • lyve gentagne gange
 • Hænger sammen med kendte stofbrugere

 

Hvad du kan gøre for at få din teenage til behandling

 

De fleste teenagere vil ikke være begejstrede for at blive behandlet for stofmisbrug, så det er vigtigt at tænke på dette og gøre lidt forskning, inden de nærmer dig din teen. Her er nogle ting at overveje, før du taler til din teenager:

 1. Når du går til din teenager for at tale, skal du medtage ham eller hende i samtalen.

Hvis du er ensidig og truende når det kommer til sprog, er han mere tilbøjelig til at sætte en mur op eller blive meget defensiv. Hvis du kan, undgå at bruge udtryk som “mental” og “terapi”, fordi mange teenagere vil se disse vilkår ret negativt. Udtrykket “rådgivning” har tendens til at gå over bedre med teenagere.

 1. Vær åben og ærlig.

Når du nærmer dig din teenager, vær åben og ærlig over dine bekymringer, men gør det på en sikker og forsigtig måde. Hvis du kommer til dem med negativ energi brygning, vil de være mere tilbøjelige til at blive stive og vrede og defensive.

 1. Spørg din teen for hjælp.

Tilbyde din teenagere mulighed for at hjælpe med at finde en passende rådgiver eller afhængigheds specialist. Dette hjælper ham eller hende til at føle en del af processen.

 1. Tilby ubetinget kærlighed.

Gør dit bedste for at tilbyde din teenagers ubetingede kærlighed, uanset hvordan samtalen om stofmisbrug går. Det går langt.

 1. Ring til en stofmisbrugsspecialist.

At tale med en narkotikamisbrug specialist kan hjælpe, når det kommer til at diagnosticere omfanget af afhængighed din teenager har at gøre med. Derefter vil du være i stand til at kigge efter et lægemiddelreform, der passer bedst til din teenager. Når du har fundet et behandlingscenter, som du føler er rigtigt for din teenager, vil personalet der gå gennem processen med at tilmelde din søn eller datter til behandling.

 1. Lav dine lektier.

Det vil tage lidt tid på din side at undersøge de forskellige stofreformer lokalt eller omkring nationen, hvis du mener, at en ikke-lokal rehab er nødvendig. Gode nyheder er, at der er behandlingscenter til teenagere i mange byer i Danmark. Derudover kan der være en ambulant rehabilitering lokalt, der tilbyder klasser, som din teenagere kan deltage i stedet for at vælge en boligbehandling i eget behandlingscenter.

 

Hvis du tror, at din teenager kæmper med en alkohol- eller narkotikamisbrug, så tag det så hurtigt som muligt med ham eller hende. Vær medfølende og ikke-fordømmende og have nogle behandlingsmuligheder i tankerne for at dele. Når du kan give ham forskellige muligheder, kan han føle at han er mere i kontrol med situationen, snarere end hvis du simpelthen dikterer, hvad der vil ske. Tillad ham at tale frit og virkelig høre ham ud, før du træffer en endelig beslutning om behandling.

Søg på FindDagskoler.dk

Følg FindSocialeTilbud.dk